Nu startar vi ytterligare en primärgrupp för män med sex- och kärleksberoende.

Om du gör saker som du ångrar och/eller får negativa konsekvenser av men ändå inte kan sluta, så tyder det på att kan ligga en beroendeproblematik bakom problemet.
Detta går att behandla. Det behöver göras en bedömning så att bästa tänkbara behandling kan skräddarsys utifrån dig och din partners behov (om du är i en relation). Det vanligaste är att det är partnern som söker hjälp först – och därmed är den som läser detta. Du behöver också hjälp!
De vanligaste problemen som många män idag söker hjälp för är porrsurf, sexchat och otrohet, men även sexköp, prostitution. Att internet har blivit ett så pass utbrett problem har flera orsaker. Kort sagt kan man säga att det finns många olika möjligheter att eskalera, vilket är en grundförutsättning för att bruk leder till missbruk och senare även till beroende. Det är dessutom otroligt lättillgängligt.
Det finns hundratals varianter och kombinationer av utageranden (uttryck/beteenden) och inåtageranden (sexuell eller relationell s.k anorexi) när det gäller sexmissbruk, sexberoende, otrohet, relationsberoende, medberoende och kärleksberoende.
Kort kring vår behandling. Vi har lång erfarenhet av att behandla olika beroendetillstånd och vet vilken tuff resa det är för bägge parter att komma tillbaka till att utveckla en sund och kärleksfull relation.
Vi vet också att det går att hitta tillbaka till ett sunt förhållningssätt – om villigheten finns där. Behandlingen baserar vi på en kombination av Addiktologi (utvecklad av Torbjörn Fjellström), och en mer uppgiftsbaserad metod (framtagen av Patric Carnes, se iitap.com) samt vår fleråriga kliniska erfarenhet av behandlingsarbete i olika former. Addiktologin har i sig sin bas i 12-stegsmetoden, eller den s.k Minnesotamodellen. Behandling sker i grupp i öppenvård där vi har mansberoendegrupp och anhöriggrupp(för partners). Ibland sker undantag med mer individualiserat upplägg. Boka in ett bedömningssamtal nu!

Investering: 600kr/tillfälle
Anmälan: info@samverkangruppen.se
För vidare inbokning av bedömningssamtal inför gruppen.
Ytterligare info: 070-4930964

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar