Zoomträff om Sex- och Kärleksberoende!

Välkommen på zoomträff fredag 8 sep med tema:

 Sex- och kärleksberoende

Sex- och Kärleksberoende är ett samlingsbegrepp. Vi ser detta som ett träd med många grenar. Stammen är beroendesjudomen men uttrycken kan variera stort från ett ganska luddigt relationsbeteende till harcore porrmissbruk. Det gemensamma är distraktionen/smärlindringen/flykten från oss själva.

Vi på Samverkangruppen har benämnt detta som sjukdomstillstånd och arbetat med behandling för sexmissbruk i över 30 år nu. Vi vet att det går att tillfriskna och att återfå sin valfrihet och normala sexualitet med vår behandlingsmetod.

Många lider i det tysta i detta missbruk som även kallas Ensamhetens sjukdom.  Skammen står tät och inte många vågar söka hjälp själva. 

Ofta är det den anhörige som letar efter hjälp och de vet inte alltid att de själva behöver stöd som anhöriga. Vi vill lyfta diskussionen runt både den beroende och den anhörige och hur man kan komma igenom och även rädda och förbättra sin relation efter svek och hemligheter.Du som arbetar inom området beroende/psykisk ohälsa, eller du som är intresserad av ämnet, är välkommen!

För att delta – maila info@samverkangruppen.se för en zoom-länk att skickas strax innan mötet startar.

 
 

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar