Sorgbearbetning

Vi erbjuder här ett handlingsprogram för att bearbeta förluster och gå vidare. Du får under behandlingstiden hjälp med hållbara redskap för läkning.

Sorg

Berör oss alla och det är en naturlig reaktion på en förlust. Förluster kan vara av många slag t. ex. dödsfall, separationer, förlorat arbete, ofrivillig barnlöshet, allvarlig sjukdom, ekonomisk förlust. Ofta förhindras naturlig sorgbearbetning av att vi inte fått lära oss denna livskunskap eller att vi saknat det stöd vi så intensivt behövt. Myter som hindrar sorgbearbetning kan vara “Stark och duktig”, “Tiden läker alla sår” vilket försvårar den naturliga sorgbearbetningen. Många har burit sin sorg länge och förluster som lämnats obearbetade ger spår i kropp och själ. Det finns möjligheter att “fullborda” det som lämnats ofullständigt.

Det är aldrig för sent att bearbeta sorg!

Förluster

Förluster kan vara av många slag; dödsfall, skilsmässa, separationer, allvarlig sjukdom, ofrivillig barnlöshet, arbetslöshet m.m.

Vi träffas i grupp eller enskilt för att få kunskap, dela varandras historia och uttrycka det som behövs för att bearbeta och “fullborda” sorgen.

För datum, se kalendariet

Anmälan sker via mail till info@samverkangruppen.se, alternativt 070-226 70 27.